İçindekiler
Uluslararası Travnik Üniversitesi Yabancı Dil Destekli Eğitim
Travnik Üniversitesi Yabancı Dil Destekli Eğitim, Uluslararası Travnik üniversitesinde Yabancı Dil Destekli Destekli eğitim veriliyor. Lisans bölümlerinin tamamı Yabancı Dil Destekli Desteklidir. Travnik, Osmanlıdan eserler kalan tam bir Türk şehri niteliğindedir. Eski tarihin de getirdiği izleri taşıyarak günümüze gelmiş ve Yabancı Dili unutmamak için çaba göstermiş bir şehirdir.
Bosna Hersek Uluslararası Travnik Üniversitesinde yabancı dil bilen profesörlerle çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu deneyimli profesörler sayesinde Türkiye’den birçok öğrenci almayı başarmıştır. Üniversite diğer eğitim kurumlarına göre daha iyi imkânlara sahip olduğu için daha çok tercih edilmiştir. Bosna Hersek Uluslararası Travnik üniversitesi son derece donanımlıdır. Yabancı Dil Destekli lisans eğitimi üniversitenin tüm bölümlerinde gösterilmektedir. Travnik Üniversitesi Yabancı Dil Destekli eğitim;
Uluslararası Travnik üniversitesi Yabancı Dil Destekli eğitim adına pek çok adım atmıştır. Eurostar yurtdışı eğitim merkezi Uluslararası Travnik üniversitesi tek yetkili kurumudur. Bu yetki ile burada okuyan öğrenciler yurt dışında daha iyi çalışma imkânlarına sahip olacaklardır. Yabancı Dil Destekli bilen herkesin Uluslararası Uluslararası Travnik üniversitesinden yararlanması gerekir. Kendi dilimizin desteği ile yurt dışında okuma fırsatı kaçınılmazdır.
Avrupa Standartlarında Yabancı Dil Destekli Eğitim
Travnik Üniversitesi Yabancı Dil Destekli Eğitim, Harçların ve giderlerin böylesine düşük olduğu Uluslararası Travnik üniversitesi Türk öğrencileri daha iyi imkanlar dahilinde mezun etmektedir. Mezun olan gençler Yabancı Dil Destekli eğitim sayesinde bu okullarda eğitmen olarak kalabildikleri gibi yurt dışında da bütün Avrupa ülkelerin de de diplomalarını kullanabilmektedir.
Yapılan anlaşmalarla Eurostar sayesin de verilen kontenjan ile yüzde yüz kayıt yaptırma imkanına şansına sahiptir. Hiçbir kayıt koşulu olmayan Uluslararası Travnik üniversitesin de mezun olmak bu kadar kolay iken kendimizi zorlamamıza gerek yok.
Yabancı Dil Destekli Eğitim Niçin Önem Taşır?
Eğitim, insanlık tarihinin en önemli kavramlarından biridir. Bir ulusun kalkınmasının anahtarıdır ve genellikle yirmi beş yaşın altındaki kişilere ücretsiz olarak sağlanır. Eğitim, bireylerin ve toplumların ilerlemesine yardımcı olmak için öğretmek ve bilgi edinmek için bir platform sağlar. Tarih boyunca eğitim, düşük sosyoekonomik sınıflar için pahalı olduğu için yalnızca zenginler için bir ayrıcalık olmuştur. Ancak, teknolojik ve ekonomik gelişmeler eğitimin tüm sosyoekonomik sınıflar için daha erişilebilir hale gelmesine izin verdiği için bu durum zamanla değişti.
Eğitim zamanla dünyayı değiştirdi; ülkeler, diğer ülkelerden eğitim desteği aldıktan sonra eğitim konusunda farklı fikirlere sahiptir. Geçtiğimiz yüzyılda diğer ülkelerden eğitim desteği alan ülkelerden biri de Türkiye’dir. Tarihsel olarak Türkiye, 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmadan önce Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçasıydı. Bir imparatorluk olarak Türkiye, askeri ve devlet kurumları aracılığıyla dünya çapında çeşitli eğitim girişimlerini destekledi. Osmanlılar, I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’ne yenildikleri halde, eğitime desteklerini askeri seferlerle dünyanın dört bir yanında sürdürdüler. World_I’den sonra, Türkiye hükümeti odağını refah ve sosyal reformlara çevirdi ve eğitimi desteklemek için askeri kampanyaları terk etti. Bunun sonucunda 1951 yılından itibaren Türkiye’de ve yurt dışında yükseköğretimde bir artış meydana gelmiştir.
Bugün Türk hükümetinin vatandaşlarını eğitmesi için desteklediği çok sayıda eğitim kurumu bulunmaktadır. Bunların en büyüğü, dünya çapında yaklaşık 100.000 öğrencisi olan ve Avrupa’da onuncu, dünya çapında elli beşinci sırada yer alan İstanbul Üniversitesi’dir. Türk hükümeti tarafından yürütülen ek okullar arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (dünya çapında on yedinci sırada), Fatih Üniversitesi (yirmi üçüncü), Anadolu Üniversitesi (yirmi altıncı) ve Biliglig Anadolu Lisesi (yirmi yedinci) bulunmaktadır. Bu sadece dünyanın her yerinden öğrencilerin bu okullara devam etmesine izin vermekle kalmaz; aynı zamanda bu okulların hem öğretmenler hem de personel için yüksek kaliteli programlar sunmasına olanak tanır. Bu, bu kurumlardaki personelin diğer ülkelerin eğitim deneyimlerinden öğrenmesini sağlar ve programlarına katılan her ülke için benzersiz programlara yol açabilir. Bu, ülkelerin tüm vatandaşlarını eğitme masrafına girmeden eğitim standartlarını yakalamalarına olanak tanır.
Bunun en büyük yararlarından biri, yurtdışındaki üniversiteler arasındaki rekabeti artırarak küresel öğrenim maliyetlerini düşürmesidir. Şu anda, gelişmekte olan ülkelerdeki çoğu öğrenci, düşük maliyetler nedeniyle kendi ülkelerindeki okullara gitmeyi tercih ediyor. Ancak, daha düşük kaliteli okullar daha az nitelikli öğrencileri kabul ederken, daha prestijli okullardan daha yüksek öğrenim ücretleri ödediğinden bu, standartları düşürür. Yabancı Dil Destekli eğitim sayesinde, ihtiyaçlarına göre hazırlanmış programlarla daha düşük sosyoekonomik sınıfları kabul eden çok daha düşük maliyetli üniversiteler artık mevcuttur. Bu, eğitimi dünya çapında daha düşük sosyoekonomik sınıflar için hem finansal hem de niteliksel olarak erişilebilir kılar.
Eğitim, tarih boyunca önemli bir araç olduğunu kanıtlamıştır; zihniyetleri değiştirebilir ve yeni kültürleri teşvik edebilir, ayrıca akademi veya ordu gibi endüstriler için vasıflı çalışanlar yaratabilir. Bu nedenle, eğitim girişimlerinin desteklenmesi, ulusların ekonomik ve kültürel olarak gelişmesine yardımcı olur. Ne yazık ki her millet Türkiye gibi eğitim desteği sağlayamıyor. Bununla birlikte, yeterli sayıda ülke benzer programları uygularsa, küresel öğrenim maliyetleri önemli ölçüde azaltılabilir ve bu da dünyayı çeşitli şekillerde daha iyi bir yer haline getirebilir.